lauantai 7. maaliskuuta 2020

Aletuotteista ja kotivarasta

Moni hehkuttaa punalaputettujen tuotteiden puolesta. Punalaputettu on siis s-ryhmän kaupoissa 30 tai 60 prosenttia alennetut ruoat, joissa on päivämäärä menossa vanhaksi, ko. tai sitä seuraavana päivänä.

No mitä tämä merkitsee hinnassa? Lihamakaronilaatikko normaalihinnaltaan 2,40 euroa on 30 prosentin alennuksessa 1,60 euroa. Ei se niin halpa ole silloinkaan vielä..

Tai leipä hinnaltaan 3,00 euroa on nyt n 2,00 euroa. Kallista sekin. Jukurtti hinta 1 euro, sen saa noin 70 centtiin.

60 prosentin aleen menevät aletuotteet klo 21 jälkeen. Vielä en ole itse jaksanut niin myöhään kaupassa käydä. Tässähän alennus alkaakin jo tuntua, vähemmissäkin ostoksissa, jos vain löytää sopivaa.
Vihanneksissa ja hedelmissä, juureksissa en näitä lapukkeita ole vielä nähnyt. On niitä kuulemma niissäkin ollut joskus.

Lidlillä on aamun vihanneslaatikko, joka myydään kahteen euroon. Nämä kuulemma viedään käsistä.

- Vihanneslaatikot ovat myynnissä aamulla heti kaupan aukeamisen jälkeen klo 8, kuten Lidlin aletuotteet, keltalaputetut, muutenkin, aamusta.

Kaikki aleruokahan on syötävää. Se pitää vaan käyttää pois nopeammin. Ei pidä todellakaan hamstrata ruokaa joka jäisi omaan jääkaappiin hävikiksi. Pakastimeen voi toki jotakin säilöä, esim. leipiä. Pakastinhan ei ruokia uudista, ja parhaiten pakkasessakin säilyvät mahdollisimman tuoreet ruoka-ainekset.


Nyt on ollut jälleen kotivarasta puhetta. Kotivara on hyvä olla muutamaksi päiväksi, se on selvä.
Ainahan voi sairastua eikä pääse silloin kauppaankaan. Kun ruoka-aineksia on kuivakaapissa, jääkaapissa, pakkasessa ja vaikka ikkunalaudalla itämässä tai versottumassa, niin ei ole hätää, jos vain vettä tulee kraanasta.

- On olemassa kauppakassipalveluita tietenkin, joita sairastuessaan voi niitäkin hyödyntää, mutta ei ne ole sentin venyttäjälle, maksaa ainakin kympin verran ja onko kiva kun ei ole itse päässyt valkkaamaan tomaattejaan ja leipiään.. Tottakai näitä joissakin tilanteissa voi hyödyntää. Järki ja arki edellä, ei nuukailusta saa tulla rajoite.

Lue myös aiemmat blogipostaukseni fiksuruoasta ja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mitä ottaisit mukaasi?

  Kotivarautumisesta löytyy aika tuhti artikkeli tässä:  Mikä on tärkeintä kotivarassa? Tässä toinen:   Varautumisesta ja valmistautumisesta...

Suosittuja postauksia