sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kohtuutta ja järjen käyttöä

Jokainen joutuu nyt olemaan luova. Omat olosuhteet ovat muuttuneet, ja niistä selviytyminen vaatii kekseliäisyyttä. Vaikka miten hoitaa työnsä ja/tai muut velvollisuutensa.

Vaikka miten pitää yhteyttä ystäviin ja muihin ihmisiin kun heitä ei saisi tavata.

Voisiko nyt muuten pitää yhteyttä heihinkin joihin muuten ei niin ole yhteydessä?
Keinojahan nyt riittää; puhelinyhteydet, tekstari, What's App, Skype, sähköposti, facebook jne. 

Sitten pitää miettii miten välttää pöpöjen pääsemistä omaan kotiin. Käsipesulla ja muulla. Tai sitten toisen kotiin, jos auttelee jotakuta toista.

Jotkut ovat hamstranneet tavaraa kotiin. Hyvä on olla, aina, muutaman päivän kotivara. Tätäkin on pitänyt miettiä, uusi asia monelle.

Sitten hyvä olla juuri sellaista ruokatarviketta, mistä voi itse laittaa sopivasti, edullisesti ja hyvää, riittoisaakin ruokaa. Siis itse laittaa. Ehkä muillekin jaettavaksi. Mutta hygieenisesti.


Huolipuhetta kun on paljon niin niin sitä, sen kuuntelua, olisi ihan tosi hyvä rajoittaa.
Niin olen ainakin itse tehnyt. Katson tai kuuntelen tai luen uutisia kaksi kertaa päivässä, enää vain.Verrattuna viime viikon arkipäiviin, jolloin tuli kuunneltua pari tuntia per päivä sekä luettua kaikki mahdolliset virusuutiset. Kun poikkeustila alkoi ja uutta tietoa tuli ihan valtavasti.

Kohtuutta, kestävyyttä, rauhallisuutta tarvitsemme nyt jokainen ja tätä kaikkea muuten tarvitsee ja on tarvinnut jo pitkään, myös maapallomme!

Huomataan pienet arvokkaat asiat ja itse tekeminen, jakaminen, pienet ilot ja elämän lahja, tänään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mitä ottaisit mukaasi?

  Kotivarautumisesta löytyy aika tuhti artikkeli tässä:  Mikä on tärkeintä kotivarassa? Tässä toinen:   Varautumisesta ja valmistautumisesta...

Suosittuja postauksia