keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Kevättä ei kuitenkaan ole peruttu


Huolet painavat. Ne voivat kasvaa isommiksi ja isommiksi. Pelkokin voi vallata mieltä.

Mikä auttaisi? Olen aimmin tuonut esille että uutisten kuuntelua ja katselua kannattaa välillä rajoittaa. Samoin somekeskusteluja. Tietenkin uutiset päivittäin on hyvä jostakin seurata, mutta ei antaa niiden valloittaa mieltään kuitenkaan.


Mikä auttaisi omassa arkisessa elämässä?  Mietin, mikä on auttanut sodan aikana ihmisiä, ja mikä on auttanut muissa kriiseissä, niin se on: rutiinit. Elämää ylläpitävät rutiinit, kuten ruoanvalmistus, tiskaaminen, siivoaminen, pyykkäys. Jos on aikaa, voi järjestellä kaapit, kirjahyllyt ja sen sellaista.

Kevättä ei ole peruutettu

Nyt alkaa muuten jo sekin aika, kun voi kylvää kukan- ja muita siemeniä ruukkuihin. Jos on jokin paikka mihin niitä, taimia, sitten istuttaa: parveke, piha, palsta, puutarha, kaverin puutarha jne.
Mikäpä ihanampaa kuin nähdä pikkutaimien nousevan mullasta!

Itse ostin mustaa multaa pussillisen, meinaan alkaa taimikylvöt ihan lähipäivinä.


Kävin äsken metsässä ja siellä alkaa ollakin jo aika paljon elämää, lämmintäkin on. Paitsi lintujen laulua, kuuluu myös lasten ääniä, ja aikuisten ihmisten; metsä on saanut suosiota viime aikoina, mikä on tietenkin hyvä asia.  Pidän metsää aina lääkkeenä, siellä on hyvä hengittää ja ei siellä nyt vielä ainakaan mitenkään tungosta kuitenkaan ole.

Nyt on hyvä hetki tehdä paitsi tavallisia arkisia asioita, tehdä jotakin muutakin, erilaista. Niinkuin vaikka askarrella jos sellaisesta muuten tykkää.


Liikkumista on tullut rajoitettua aika lailla, ja tätähän jatkuu aina edelleen. Uusimaa, ehkä, suljetaan kohta.. ja ei oikein mitään liikkumista lenkkipolkuja ja metsiä lukuunottamatta nyt suositella.


Tarkistin ResQ n , ks. blogipostaus ja siellä näyttää olevan annoksia tarjolla edelleen. ResQ sta voi siis tilata hävikkiin muuten meneväiä ruokia, leipiä, leivonnaisia puoleen hintaan tai alle, kunhan hakee ruoan itse. Tämä vaatii liikkumista sen verran.

Hävikkiruokaa saa tilata myös esim. Fiksuruoka. fi stä ja tulee lähimpään noutopisteeseen, tai sitten kotiovelle, toki erillisestä maksusta.

Seurakunnat jakavat valmiiksi pakattuja ruokakasseja, ks noutopisteet aiemmasta postauksestani tässä blogissa. Jos olet sairaana tai eristyksessä, voi kysyä jos saisit ruokakassin kotiovellesi. Älä lähde silloin itse noutopisteelle, ettet tartuttaisi muita.


Kaikkea hyvää, jaksamista, terveyttä ja pieniä ilon hetkiä vaikka sitten muistoista tai tulevan unelmista!

💜💜💜

2 kommenttia:

  1. Rutiinit pitävät kiinni elämässä, vaikka maa tuntuisi katoavan alta. Kevät antaa myös toivoa ja iloa. Jos tämän kerran piti tulla, niin onneksi tuli nyt, eikä syyspuolella.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia