torstai 5. maaliskuuta 2020

Vaikuttamista puhuen ja tehden


Sanoa miten on


Se, että kuuluu johonkin, on meille tärkeää, ja tekeminen niin ikään. Joskus haluaa myös vaikuttaa ja se myös on tärkeätä!

Vaikuttaa, sitä voi monin tavoin; äänestämällä, toimimalla kaupunginosayhdistyksissä, yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kirjoittamalla lehtiin tai pitämällä blogia. Osallistumalla mielenilmaukseen. Perustamalla kansalaisaloitteen.

Sitten voi mennä ja tarjota haastattelua jollekin medialle. Ohessa opas tähän tarkoitukseen

Vaikuttaako se pienen ihmisen sana missään? Voihan se vaikuttaa. Ajattele vaikka Greta Thunbergiä.
Sanalla on voimaa, ilman muuta. Ja totuuksia kannattaa sanoa, aina.
Yhteiskunta on sen verran jakaantunut, että toisella laidalla elävät eivät tiedä, mitä toisella laidalla tapahtuu, tai koetaan tai tunnetaan. Siksi tiedon jakaminen on hyvä.Pienet teot

   

Enemmän voimaa saattaa olla sitten niillä teoilla. Pienet teot, niillä me muutamme maailmaa.

 Sini Hursti kertoo miten ihmiset lahjoittavat ja auttavat.
 
 Yhdistysten ja yksittäisten ihmisten kansalaistoiminta, Lapinlahden Lähteellä on pitänyt vuosia yllä hienoa kaikelle kansalle avointa hyvinvoinnin lähdettä, aivan kaupungin keskustan liepeillä. Tämäkin on tärkeää syrjäytymistä ehkäisevää toimintaa.

Yhden ihmisen pienistä suurista teoista esimerkkinä: Roska päivässä - liikkeen perustaja Tuula-Maria Ahonen on saanut siistiä aikaan jo kaksi vuosikymmentä. Esimerkillistä kansalaistoimintaa tässä asiassa.

Vapaaaehtoinen lukulähettiläs saa hänkin aikaan paljon henkistä hyvää, tasa-arvoisesti ja tässäkin juuri pieni on suurta.


Puhutaan, ja tehdään monenlaista hyvää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia