torstai 2. toukokuuta 2019

Vipeistä ratkaisuyrityksinä


Pikavippi on sikavippi! Tämä on 
Takuusäätiön kampanjan
nimi.  Pikavippejä onkin todella syytä karttaa, ne ovat nimittäin varsin kalliita loppupeleissä. Moni velkaantuu niiden vuoksi ja tilanne on vain hitaasti korjattavissa, jos ollenkaan.

Tässä katsottavissa yle.areenassa oleva a-studio jossa käsitellään pikavippien välitystä. Ei ihme, että vippi tulee kalliiksi.
 

Noin puolisen miljoonaa suomalaista on parhaillaan ylivelkaantunut. Tämä velkaantumiskehitys saattaa jatkua vielä pitkään. Tämän joukon lisäksi varmaan noin miljoona suomalaista elää niukkuudessa. Joukossa on paljon lapsiperheitä. 


Tässä kulutusyhteiskunnassa ei ole helppoa olla pienituloinen tai köyhä, siksi ehkä nuo pikavipitkin ovat niin suosittuja. Tietenkin pakko ajaa monet lainaamaan; toisen lainan lyhennys odottaa, ruokaa perheelle on saatava jne.
- Myös työssäkäyvä ja jopa hyvin toimeentulevakin voi ajatua velkakierteeseen. Tässä neljä tarinaa, miten ihmiset ovat ajautuneet velkakierteeseen.On hyvä, että tietoa pikavipeistä jaetaan, siitä mitkä ovatkaan lainan todelliset kulut. Jos ja kun ylivelkaantuu, menettää myös luottotiedot ja moni asia tulee hankalaksi; asunnon, puhelinliittymän hankkiminen ym. sopimukselliset asiat.


Apua pitää lähteä hakemaan, vaikka hävettäisikin, ennenkuin tilanteet ovat eskaloituneet ja menneet liian pitkälle!


Ks. myös aiempi lyhyt blogikirjoitukseni aputahoista: Apua talousvaikeuksien keskellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia