torstai 9. tammikuuta 2020

Boltsi ja Härkis


Ostin kerran nälissäni tällaisia boltseja. Hinta 2,49 euroa/paketti.
Näitä on kahta lajia: naturel ja chilisiä. Mukaan tuli juuri chiliboltseja.

Boltsit ovat kaura-siemenpyöryköitä. Siis hyvin proteiini- ja kuitupitoisia. - Tämä boltsisatsi oli itselleni riittoisa, siitä riitti viiteen ateriaan lisukkeeksi. Parhaiten tämän tulisen maun kanssa sopi mieto jugurttikastike.

Joskus kiireessä ostaa valmisruokaa ja tämä oli muuten hyvä ostos mutta makuuni hieman liian chilinen. Ensi kerralla ostan sen ei-chilisen.

Paitsi Boltsi on muitakin vegaanisia menestystuotteita viime aikoina kasviksista kehitetty, kuten nyt monet kauravalmisteet.  👉👉Härkäpapu on oikein trendiruoka. Ennen vain eläinten rehuksi kelvanneen härkäpavun ravintoarvot on löydetty. Härkäpavut ovat myös monikäyttöisiä.

Juureshärkispihvit


Härkäpapua myydään erilaisissa muodoissa. On rouhetta, murua, suikaletta ja pyörykkää sekä pihviä.Valmiit einekset ovat kalliimmanpuoleisia näissäkin. Härkäpapupihvit 250 gr maksaa noin 4 euroa/pkt. Enemmän kuin kaura-siemen- tai nyhtökaurapyörykät.

Olen itse käyttänyt härkäpapua (ostettuna) vain rouheena, pussi n 3,50 e /350 gr ja siitä saan juureshärkispihvejä kymmenittäin. Sanoisin että ko. valmiste ei ole silloin kovin kallis. Toisaalta siinä on runsaasti myös hernejauhetta, joka herne taas on niitä halvimpia palkokasveja.. Prosessointi siis maksaa.

Härkäpapu on muuten helppo kasvatettava, palstallaan tai pihallaan, säkissä vaikka, viihtyy perunan seurana ja hyödyttää samalla perunan kasvua. - Itse kasvattamia papuja voi keittää lisukkeeksi, pakastaa, lisätä kasviskeittoon tai käsitellä pihviaineksiksi.

Kasvisruoka yleensä on ilmastoystävällisempää ja usein terveellisempääkin, kasviksia voi itse kasvattaa ja niistä on hauska kokata, vähälläkin vaivalla.

 

Härkäpapu
Raaka-aineista valmistetut ruoat ovat yleensä monin verroin edullisempia.
Ajatellaan vaikka vanhaa kunnon hernekeittoa, euron pussista kuivattuja herneitä saat lukuisia annoksia hernekeittoa!
Kikhernetkään eivät ole kovin kalliita kuivattuina, eivät myöskään linssit, ruskeat ja valkoiset pavut ym.ym.

 Joskus on toki käytännöllistä käyttää valmista, vaikkapa silloin kun on lähdössä matkalle ja jääkaappikin jo syöty tyhjäksi, pari ruoka-annosta kuitenkin vielä tarvitsee..

Myös kun alennusprosentit ovat 60, voi olla järkevää ostaa joitakin ale-eineksiä, pääseepä välillä helpommalla ruoanlaitosta. Arvonsa on levollakin. Paitsi että nyt on kai alkaneet härkäviikot 👀  


Lue myös blogipostaus taloudellisesta ruoasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia