torstai 30. tammikuuta 2020

Urheilua välineillä vai ilman?

Olin taannoin eräällä kurssilla, jossa jaettiin myös monenlaisia liikuntavinkkejä. Tosin moni liikuntalaji vaati erityisiä välineitä, jotka olisivat maksaneet jonkinkin verran...

- Mietin voisiko esimerkiksi jalkapöydän ja nilkan voimistavaa liikuntaa tehdä vähemmilläkin välineillä, tai halvemmilla market-välineillä.

Ymmärrän toki, että joissakin liikuntamuodoissa on omat välineensä ja on olemassa patentti ko. välineille. Että halvempi välineversio ei olisi riittävän hyvä. - Silti vastustan ajatusta, että välineillä vain pääsen harjoittamaan esimerkiksi jalkapohjia, päkiöitä, varpaita. Kyllä niitä pitää voida harjoittaa ilmankin. Eihän kaikilla yksinkertaisesti OLE varaa välineisiin.Ilmaista liikuntaa


Kävelen tietoisesti. Astelen koko jalan pituudelta, eli jossakin vaiheissa jokainen jalkapohjan alue koskettaa maata. Astelen rauhallisesti, tunnen liikkeen, metsäisellä polulla. Ei ole parempaa maastoa - jalalle ja mielelle...  Puitakin voi siinä vähän halailla..

Kotona nousen vielä varpailleni paljain jaloin, harotan varpaita, pyörittelen nilkkoja. Minulla on myös Tigeristä ostamani kahden euron pallo, ja sillä hieron jalkapohjia, pallo lattian ja jalkapohjan välissä. Ah, mukavaa!

Kesällä uin ja vesijuoksen meressä. En tarvitse siinä muuta kuin uimapuvun ja pyyhkeen. Se on lähes ilmaista, maksaa siis uimapuvun verran eli keskimäärin noin kympin tai hieman yli vuodessa (jos uimapuvun uusii noin joka 3. tai 4. vuosi).
Talvella sitten uimahallimaksu jos hallissa ui.

Voimistelen kotona napakalla jumppamatolla, jonka olen saanut lahjaksi noin 10 vuotta sitten! Matto on hyvä ja kestävä. Ei kannettavaksi tarkoitettu mutta ei sitä tarvitsekaan kanniskella.

Kaikenlainen pieni taukojumppakin on hyvä juttu. Työn lomassa mikrotauot, jolloin pyöritellä päätä, hartioita, nousta varpailleen ym., on hyvästä, eikä maksa mitään. Aivojumppakin on kivaa, voi tehdä yksin ja voi tehdä yhdessä jonkun kanssa, jos vain mahdollista.


Liikunnan ilo

Jos harrastaa pyöräilyä, tarvitaan tietenkin se pyörä, jonka voi saada hyvinkin edullisesti käytettynä, ja jos juoksua niin hyvät lenkkarit ovat tärkeät; niitä löytää hyvissäkin tarjouksissa esim. XXL stä.

Kuitenkin perusliikunta, se voi ja minusta pitääkin, olla (ainakin lähes) täysin ilmaista, helppoa toteuttaa päivittäin tai useammankin kerran päivässä!

Liikunnan ilo kuuluu kaikille! Sentin venyttäjällekin. Kun kehokin voi paremmin, jaksaa paremmin arjessa; olla tavoitteellinen ja uudistuva.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mikä nuukuus on hyvästä

 Yle:  Laihialaiset ovat tunnetusti nuukia .. Mutta eikähän nuukuus tyhmää olekaan. Jos se on sitä että käyttää rahaa mihin tarvitsee, ei mu...

Suosittuja postauksia