keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Vertaistukea


Vertaistuki auttaa monessa asiassa. Ollaan kuitenkin toisiamme varten täällä maailmassa, ja voimme jakaa mitä monituisimpia asioita keskenämme. Vaikka talousvaikeuksia, tai lähinnä miten niistä selvitä ja miten selvitä, kun niitä on.

Vertaistukea voi saada facebookin ryhmistä. Kyllä! Ne sopivat oikein hyvin sentinvenyttämisen teemaan, virtuaaliset vertaisryhmät. Tässä joitakin:

Penninvenytystä kotikeittiössä

Pihistely jokakuu

ja

Hallitse rahojasi
Joillakin yhdistyksillä on ryhmiä, esim. työttömien ryhmiä. Näissä ryhmissä voi keskustella tilanteestaan face to face muiden kanssa, ja suosittelen niitä mitä lämpimimmin!
Helsingin HeTy ssä on monenlaisia ryhmiä, joissa voi ainakin joissakin talousvaikeuksistakin puhua. Tästä Helsingin Työkanava HeTy ry:n sivuille. HeTy ry
Seurakunnilla saattaa olla aiheeseen liittyviä ryhmiä niinikään. Sininauhasäätiöllä on monenlaisia ryhmiä, kannattaa vierailla heidänkin sivuillaan.

Monet (vähävaraisille tarkoitetut) säästövinkit mitä mediassa tulee esille, on koettu usein jopa loukkaavina.Tästä aiheesta, ja erityisesti aiheesta  richsplainaus on luettavissa oheisesta linkistä.
Kun neuvoja annetaan summamutikassa ilman paneutumista ja tunteettomasti, se ei välttämättä
todellakaan toimi. Vertaistuki, kokemuspohjalta annettu tuki toimii paremmin.

Sentinvenyttämisestä ovat kiinnostuneita muutkin kuin vähävaraiset. Moni haluaa nykyään kuluttaa vähemmän, moni haluaa säästää tulevaisuuden varalle. 

Toivon, että tämän blogin vinkeistä olisi iloa sinulle joka haluat alkaa venyttää senttiä.  Asiat, joita käsittelen, ovat suurimmaksi osaksi joko omasta kokemuksesta poimittuja, hyviksi havaittuja tapoja tai muita, mukavilta ihmisiltä kuultuja.
Lainaan vinkkejä Martoilta, Takuusäätiöltä ym. asiantuntijatahoilta ja linkkaan moniin artikkeleihin, blogeihin, kirjoihin ym.

Palautetta saa antaa ja omiakin vinkkejä jakaa, kommentoinnin kautta (blogitekstin alapuolella).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia