sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Perunaiset vappuruoat

Perunaruoat voivat olla hyviä ja edullisia, ja myös terveellisiä samalla. Perunasta on moneksi!

Tässä muutama vinkki, osa näistä on valmistettu Lauran perunaruokakurssilla Lapinlahden Lähteellä huhtikuussa.

(Reseptit osa Kotiliesi-lehdestä, Valiolta, Kotikokki.netistä, k-ruoka. fi stä ja osa Lauran perunaruokakurssilta - Laura Oikarin varioimia reseptejä:)


Perunapizza


5-6 isoa perunaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
 mustapippuria

Pese perunat ja viipaloi ohuiksi kiekoiksi. Lado kiekot tiiviiksi pohjaksi leivinpaperin päälle uuninpellille ja sivele päälle kevyesti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pohjaa 200c noin 20 min tai kunnes pohja on saanut väriä. Nosta pelti uunista ja laita päälle mieleisesi pizzatäytteet. Paista 250c noin 10min.


Perunaletut

3-5 perunaa (riippuu koosta)
2dl juustoraastetta
1 muna
ripaus suolaa, pippuri
mausteita maun mukaan (chili, timjami, muskottipähkinä, curry, rosmariini..)
öljyä/voita paistamiseen

Raasta tai muussaa perunat. Lisää muna, juustoraaste ja mausteet. Paista kuumalla pannulla öljyssä/voissa kullaruskeaksi molemmilta puolilta.

www.kotikokki.net/







Perunamunakas

Perunoita (keitettyjä tai raakoja)
sipuli
paprika, tomaatti, kesäkurpitsa… mitä vaan
muna
öljyä
juustoraastetta
suola, pippuri, mausteita…vettä

Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli ja peruna viipaleet. Lisää kuutioidut vihannekset. Sekoita munat ja tilkka vettä kevyesti, kaada vihannesten päälle. Nostele massaa, niin että munaseosta menee joka puolelle. Anna kypsyä kannen alla (tai ilman) , voit kääntää munakaan tai jättää yläpuolen pehmeäksi.


Perunaröstipelti

KOKO PELLIN RÖSTI

porkkanaa
perunaa
suolaa
raastettua parmesaania tai muuta juustoa
muna

Kuori porkkanat ja perunat. Raasta raastimen karkealla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää suola. Anna seoksen seitä 10 minuuttia ja raasta sillä aikaa parmesaani. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Purista raasteesta kaikki neste pois. Lisää raasteen joukkoon parmesaani ja riko joukkoon muna. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä röstimassa paperille. Paista 15 minuuttia.

yhteishyva.fi/reseptit/uunirosti/recipe-22072
Kuvassa peruna-linssikeitto


Reseptejä voi varioida, kunhan osaa perusasiat. Lettuihin voi lisätä monenlaisia ainesosia ja maustaa eri tavoilla, samoin keittoihin, pizzoihinkin, puhumattakaan salaateista.

 Perunaruoka on täyttävää ja lempeää hyvää ruokaa, kotimaisista raaka-aineista. Ilmasto kiittää ja se kukkaro kiittää myös!

Ei muuta kuin perunakilon ostoon.

On muuten kohta jo perunan kylvönkin aika, kenellä on pihaa tai palstaa tai viljelylaatikkoa.

Mukavaista, perunaista Wappua! 💓

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mitä ottaisit mukaasi?

  Kotivarautumisesta löytyy aika tuhti artikkeli tässä:  Mikä on tärkeintä kotivarassa? Tässä toinen:   Varautumisesta ja valmistautumisesta...

Suosittuja postauksia