maanantai 8. huhtikuuta 2019

Puskurirahasto ja kotivara


Puskurirahasto on sellainen säästö, jonka tarkoitus on auttaa silloin, kun on pula. Kun jokin laite hajoaa, ja on hankittava uusi. Kun tarvtsee rahaa johonkin muuhun äkilliseen yllättävään. Tai kun rahat muuten vaan ovat syystä tai toisesta loppu, ja tarvitsee käydä kaupassa.
 

Puskurirahasto voi olla toisella tilillä, se voi olla säästöpossussa tai missä itselle hyvin sopii muuten. Voihan olla vaikka vanhempien (tai muun luottohenkilön) tilillä, jos se jonkun tilanteeseen on paras ratkaisu.

- Pääasia on, että rahaa on säästössä jossakin. Että sitä on säästänyt, vaikka pari euroa kerrallaan. Vaikka tuntuu pieneltä, tämä on silti asia, jolla on merkitystä(: Kirjoitan tästä aiheesta lisää vielä myöhemminkin tässä blogissa.

Kotivara
Kotivara on kotona oleva varasto poikkeuspäivän varalle. Kotivara tarkoittaa paitsi ruokaa ja juomaa, myös muita kodin päivittäistarvikkeita.
 

Kotivaran merkitys on aina jonkinlaiseen kriisiin varautumista, että on mistä ottaa, poikkeustilanteessa, oli se sitten pidempi sähkökatko tmv. Tai jos itselle tulee vaikka kova flunssa, eikä pääse kauppaan, on hyvä että kaapeissa on ruokaa muutamiksi päiviksi.
 

Kotivaraa käytetään ja täydennetään koko ajan. Ei siis ole kysymys mistään erillisestä ruokavarastosta, vaan kaiken aikaa päivittyvästä. Tämä edesauttaa myös suunnitelmallisuutta ruokataloudessa, eli ei paha asia lainkaan!

Oikeaoppista kotivaraa ovat ruoan lisäksi myös sellaiset tarvikkeet kuten lääkkeet (nyt keväällä ihan eritoten allergialääkkeet:O) taskulamppu, paristot ja kynttilät plus tulitikut. Hyvä on olla olemassa myös vettä sekä myös (suuria) astioita, joilla hakea jaettavaa vettä, jos tällainen kriisitilanne sattuisi kohdalle.Allaolevista linkeistä voit lukea lisää kotivara-asiaa.


Sentin venyttäjä pitää puskurirahastoa ja kotivaraa ja näin raha ja ruoka tai niiden puute ei kalva mieltä kaiken aikaa ja voi keskittyä muuhun, vaikka sitten keskellä talousvaikeuksiakin.


- Kun on puskurirahastoa ja kaapit ovat sopivasti täynnä, jääkaapissakin muutamaksi päiväksi ruokaa, pakkasessa itsekerättyä, valmistetttua ja tarjouksista hamstrattua tai saatua, ei tarvitse olla miettimässä mitä sitä söisi. Sitä voi syödä sitä mitä on, tehdä siitä mitä on, ja muistaa myös käyttää rippeet.

Arjen onni on muuten oikeastaan aika pienestä kiini. Eikö olekin?

-------
Tämän blogin kirjoituksia saa mielellään kommentoida kommenttikenttään. Kaikenlaisia vinkkejäkin saa kertoa, niitä ei koskaan ole liikaa!


Lisää kotivarasta Marttojen sivuilta

Tässä omatoimisesta varautumisesta:  http://www.kodinturvaopas.fi/hyvinvointi/kotivara/

Regina Rask kirjoittaa blogissaan myös varautumisesta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia