sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Hyvää kohteliaisuuden päivää

 

Tänään on  24.1., kansallinen kohteliaisuuden päivä:)

Jaha, no, jokin tilaisuus tämän toteuttamiseen tänään tulikin. 


Mitä kohteliaisuus on?


'Kohteliaisuus on kulttuuriin, kieliyhteisöön ja aikaan sidoksissa oleva ilmiö, jolla tarkoitetaan toisen ihmisen ja hänen asemansa arvostavaa huomioon ottamista vuorovaikutuksessa.

Kohteliaisuus on myös hyvin henkilökohtainen asia: se liittyy vahvasti yksilön odotuksiin siitä, kuinka häntä tulisi kohdella ihmisenä eri tilanteissa ja kuinka hänen tulisi kohdella muita.

Eri kulttuureissa ja samankin kulttuurin sisällä esimerkiksi eri-ikäisten keskuudessa ilmaistaan ja tulkitaan eri tavoin sitä, miten toinen ihminen otetaan arvostaen huomioon.'

Lainaus ks.Kielitoimisto  

 

Millä lailla voisi olla vielä tänään tai ensi viikolla kohtelias muita kohtaan?'

  • Avaat oven jollekulle..
  • Pidät puhdasta kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa
  • Katsot ystävällisesti muita..
  • Et etuile..

 

vaikka nyt tällaista.

 

Vielä parempaa jos voi sanoa jotakin ystävällistä. Minusta pienet asiat merkitsevät niin paljon, niistä kertyy ja loppujen lopuksi ilo voi olla suuri ja moninkertainen. Kuten tästä jäälinnasta.


👀👀👀

Onpa meillä ollut talvea. Nyt rämmitään loskassa ja jäisillä teillä. Pian varmaan jo uudet lumikerrokset peittävät tienoot. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia