keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Rahankäytön mokat voi liittyä tunteisiin

Mokahan on aina se, että käytät enemmän kuin rahaa oikeasti on. Eri syistä, jotka syyt ovat miettimisen arvoisia.

 

Lohdutat itseäsi jollakin uudella kivalla. Haluat näyttää muille. Ostat äkkipikaisesti tunteen vallassa, ja sitten kadut hetken kuluttua.

Miksi ei saisi lohduttaa itseään? No saa lohduttaa tietenkin, mutta uusien turhien tavaroiden ostaminen ei oikeasti ohduta kovin pitkään. Lohtu on jotakin muuta kuin uusi tavara.

Lohduttavaa on kuunnella tunteitaan ja antaa niille tilaa. Tunne kyllä helpottaa ja antaa tilaa uudelle kunhan aikaa kuluu. Ja on paljon kivaa elämässä jäljellä..

 Masentuneena ja surullisena voisi kaupat ja verkkokaupat kiertää kyllä todella kaukaa.


Entä kun halu näyttää muille, on mulla millä mällätä.. Voihan tuoda jonkin ilon jollekulle.. - Jos elämä toteutuu muille näyttämisellä, ei se ole kovin omaa elämää kuitenkaan. Parempi hankkia oma elämä kuin jatkaa muille näyttämistä.

 

Tuo äkkipikaisesti ostaminen onkin aika tuttua minulle ainakin. Heräteostokset, joihin meitä ihan ns.tuupataan; kassojen lähellä on tarjolla jotakin tosi kivaa ja houkuttelevaa. Sanotaan nyt vaikka jokin trendituote; merkkitavara jota kaikki haluavat. Kassajono on pitkä, aika kiva olisi ostaa vielä jotakin tässä, ajan kuluksi.. Hei toi otsalamppu, olisi tosi kiva olemassa..Tai kassojen läheisyydessä usein jokin herkkusuklaa; tumma, sopivan kokoinen pakkaus, hauska ulkoasu. . Tai kauden kukka, viherkasvi joka ilostuttaisi pitkään - niinkauan kuin säilyy hengissä. Entäpä naistenlehti mielenkiintoisella kansiotsikolla? -Tuonhan minä ansaitsen, ja tarvitsen tietenkin, juuri nyt. Sitten lehti jääkin lukematta pitkäksi aikaa.

Jokin tunne on heräteostosten taustalla. Tunne, joka myös altistaa vaikutuksille. Ilon tunnekin muuten on tällainen, ostamiseen houkuttava. Nyt en ole köyhä enkä kipeä, ja ostan ilosesti mitä vastaan tulee.. voi olla fiilis. Kunnes koittaa totuuden hetki pankkitilin äärellä, loppukuusta..


Tuntuu, että rahankäytön mokat liittyvät useinkin tunteisiin. Niin. Niinhän ne muutkin mokat helpolla liittyy. Ihmissuhdemokat, käytösmokat. Mokat työssä.

Näin se on. Tämä nyt oli yksi siivu tähän asiaan. Onhan meillä tuo järkikin. Kertooko se viisaammin mitä ostaa ja mitä ei?

 

👀👀👀


(Kuva: Pixabay)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia