torstai 3. lokakuuta 2019

Shoppailu - lohduttaako se sittenkään?


Tunteet vaikuttavat niin monessa asiassa. Myös siinä, mitä ostamme, miten ostamme ja miten paljon ostamme.

Kun on mieli maassa, sitä ehkä koettaa helpottaa oloaan shoppailemalla. Jotakin kivaa. Nättiä. Hyvää. Trendikästä. Lohduttavaa. Me lohduttaudutaan monesti ulkonaisilla asioilla, kuten tavaroilla tai ruoalla. Kun saa jotakin, se helpottaa vähäksi aikaa.

Vaikka parempi olisi tehdä jotakin oikeata, sellaista mikä ihan todella sitä oloa helpottaisi. Mistä se mieli meni maahan? Mikä siihen auttaisi nyt ja jatkossa?

On niin monia asioita, mitä painaa alas, huolestuttaa tai masentaa. Työ, työttömyys, kiire, uupumus, syksy, miten rahat riittävät...mikä auttaisi huolissa?


Auttaisiko kuitenkin edes vähän, lähteä ulos, heti kun kerkiää? Ottaa vastaan auringonsäteitä jos niitä sattuu olemaan saatavilla? Ihmetellä luontoa? Entä kirjoittaa tunteistaan, niitä ulos itsestään? Jutella ystävän kanssa mieltä painavista asioista. Levätäkin.


Tarvitaanhan me ruokaa, vaatteita ja jotakin kaunistakin turhuutta joskus. Se on selvää. Yli varojen ei kuitenkaan kannata ostaa. Eikä liikaa mitään. Ei niistä tule loppuviimeksi hyvä olo kuitenkaan.

Vai mikä on ollut sinun kokemuksesi?

👆👆👆

Asioita on aina helpompi sanoa kuin tehdä. Kuitenkin kannustan miettimään tunteita ja ostamista, ja niiden vuorovaikutusta. Ja sitten ajan kanssa satsaamaan siihen mitä todella oikeasti tarvitsee, ei satunnaisiin herätteisiin ja houkutuksiin:)

Kun on miettinyt mitä tarvitsee, ja vertaillut tuotteita ja hintoja, ja tämän jälkeen tehnyt päätöksen, rauhallisessa mielentilassa, se voi tuottaa tyytyväisyyttä pidemmäksikin ajaksi.


Lue myös artikkeli ostamisesta ja mielihyvästä.

Mietin tässä omia ostosjuttujani ja alkaa olla yhä enemmän niin -rahankäytön kannalta tosiaan aika hyvä asia- että joudun vähän melkein kuin pakottautumaan kauppaan, silloin kun tarvitsen jotakin.

Kun kaikenlaiset lieveilmiöt kuten melu ja muu hälinä rasittaa, enkä viihdy kaupoissa, ainakaan suurissa kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Lue toisaalla aiheesta julkaistu blogipostaukseni tästä


SAA KOMMENTOIDA!

KÄY LUKEMASSA MYÖS PIAN JULKAISTAVA HÄVIKKISARJAN 3. OSA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia