tiistai 15. lokakuuta 2019

Miten suhtaudun rahaan? – ja voiko sitä muuttaa…


Vieraskynä kirjoittaa:

”Ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot” näin toimien säästää ”pahan päivän varalle”. Mutta osaako tuosta vararahasta nauttia? Vai tuleeko nuukailusta saituutta? Mikä on oma suhteeni rahaan?Anteliaisuus


Jo edesmennyt enoni saattoi antaa meille lapsille satasen käydessään kylässä. Hän ei ollut rikas, mutta ei hän halunnut rahojaan hautoakaan. Minusta se oli todella erikoista – ei keltään muulta koskaan saanut kuin enintään muutamia kymppejä. Hän sai aikaan paljon iloa – rahan antaminen kertoi välittämisestä. Kun hän lähti taivasten valtakuntaan (olihan hän pappi), päätin että minäkin suhtaudun rahaan siitä iloiten.

Tavoitteeni on siis olla hieman suurpiirteinen, mutta oikeissa kohdissa. Voin maksaa taksikyydin kaverinkin puolesta, jos kuitenkin olisin ajanut taksilla. Teen sen myös, koska uskon hänen seuraavalla kerralla ottavan minut kyytiin maksutta. - No, tässäkin se ystävyys sitten punnitaan..


Suhde rahaan kertoo meistä paljon


Ehkä huomasitkin, suhtautuminen rahaan kertoo mielestäni enemmänkin ihmisestä. Kuka haluaisi ystäväkseen henkilön, joka aina kertoo olevansa rahapulassa eikä sen tähden voi osallistua leffa-,kahvila-,yms. tapaamisiin?

Jos rahaa on rajatusti käytössä, voisi olla hyvä uskaltaa sanoa, ettei tunne tarvetta laittaa rahoja kalliiseen elokuvalippuun, mutta haluaisi kutsua ystävän kotiinsa/ kävelylenkille tmv!  (Muuten: Elokuvaliput ovat mielestäni kohtuuttoman kalliita nykyään.)


Asenne kohdilleen


Seuraava episodi tapahtui muutama viikko sitten. Olin menossa kuuntelemaan Hannu Taanilan esitystä Saksan historiasta ja pääsymaksu oli 10 euroa. Kun pääsin paikalle, huomasin että lompakko oli jäänyt kotiin. Kysyin vastaantulevalta pariskunnalta, että oisko kymppiä lainata. Nainen vastasi, että ”Onhan mulla - ja saat pitää”.

..Ilta oli upea – suorastaan ikimuistoinen (Taanilaa kannattaa kuunnella, jos vain tilaisuus koittaa). Vaihdoimme rahan lainanneen kanssa kuitenkin puhelinnumerot, sain tilitiedot ja maksoin hänelle lipun. Viestikenttään kirjoitin: ” mahtavaa kohdata aidosti sydämellinen lähimmäinen”. - Rennolla asenteella rahaan saa paljon hyvää aikaiseksi! Se ei ole helppo harjoitus, mutta sitä kohti! 👍


Liisa HelamaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia