sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Ruoanjakeluista

Kun rahat eivät riitä ruokaan, on viisainta lähteä ruoanjakeluun eli leipäjonoon tai myös yhteisruokailuun, joita esimerkiksi Helsingin seurakunnat järjestävät.

Yksi Helsingin tunnetuimmista ruokajakeluista on Hurstin ruokajono Sörnäisissä. Tässä elokuinen uutinen Hurstin ruokajonosta.
 
Helsingin seurakuntien syksyn 2019 yhteisruokailuista ja ruoanjakeluista on juuri ilmestynyt listaus, ks Edullisia ruokailuja Helsingin seurakunnissa. 


Iltapäiväaikaan/alkuillasta valmiiseen ruokapöytään pääsee Alppilan kirkolla, Jätkäsaaren Hyvän toivon kappelilla, Paavalin kirkolla sekä Pitäjänmäen, Viikin, Myllypuron, Roihuvuoren ja Vartiokylän kirkoilla.

Hävikkiruokaa hyödyntäviä Waste&Feast-paikkoja on: Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa, Hermannin diakoniatalolla, Töölön ja Munkkivuoren kirkoilla sekä Paloheinän Risteyspaikassa.

Ruokailut eivät ole aivan ilmaisia. Hinta on kuitenkin hyvin edullinen, aina eurosta alkaen!

Hävikkiruokaa saa myös mukaan Waste&Feast-paikkojen lisäksi Myllypuron elintarvikejakelusta ja monilta kirkoilta.

Jos olet kiinnostunut ruoanlaitosta, voit osallistua kokkaukseenkin!

↔↔↔

Tässä vielä artikkeleihin Tampereen ruokanyssestä ja Keski-Pohjanmaan ruoanjakelusta.

Ruoanjakeluilla on haasteensa. Ne ovat kuitenkin tarkoitettu heille, joilla on tiukkaa saada rahat riittämään asumisen ja laskujen, lääkkeiden ym. välttämättömän jälkeen enää ruokaan.

Ruoanhakijoiden ei pitäisi koskaan tarvita tuntea ylimääräistä syyllisyyttä siitä, että hakee ruokaa tarpeeseen. Varmaan useimmilla on muutenkin sitä turhaa syyllisyyden ja häpeän taakkaa yllänsä. Kriisi ja menetykset kun sinänsä aiheuttavat helposti itsesyyttelyä.

Ruoanjakeluissa varsinkin ja osassa yhteisruokailuja, on kyse hävikkiruoan hyödyntämisestä ruoan poisheittämisen sijaan. On todella hienoa, että ruokaa saadaan jaettua ja että sille on syöjiä!

Huom! Ruoanjakeluita järjestävät muutkin seurakunnat ja tahot. Näistä saa selvää ao. paikoista suoraan.
Espoossa esim. Hyvä Arki ry ja Manna-apu ry jakavat ruokaa tarvitseville.

SEURAAVASSA BLOGIPOSTAUKSESSA JÄLLEEN ASIAA HÄVIKISTÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia