sunnuntai 11. elokuuta 2019

Tukea tavoitteisiin pääsemisessä

Tavoitteisiin pääsemiseksi auttaa mm. että:

  • teet välitavoitteita
  • saat tukea joltakin/jostakin
  • seuraat tavoitteiden toteutumista säännöllisesti
  • palkitset itseäsi

Aiemmin tässä blogissa kirjoitin tavoitteista ja pienistä askelista. Pienet askelet voivat olla myös välitavoitteita, joihin on aina helpompi päästä kun eivät ole niin 'vaikeita'.

Tukea


Vertaistuen merkityksestä ks blogipostaus: Vertaistuesta

Kun tavoittelee muutosta, olisi hyvä olla joku, joka tukee näissä pyrkimyksissä. Ystävä tai joku läheinen esimerkiksi voi olla tällainen tukihenkilö.
Ainahan toki ei löydy sellaista henkilöä, jonka voisi pyytää tukihenkilökseen.


Tukena tai vähintään kannustimena voivat oikein hyvin toimia myös facebookin ryhmät. Ryhmässä voi jakaa kokemuksia ja auttaa muita sekä saada itse kallisarvoisia vinkkejä.


Tässä vielä muutamia fb ryhmiä:

Penninvenytystä kotikeittiössä
Ruokaryhmä vähävaraisille
Hallitse rahojasi
Nukailunurkka
Säästäväiset suurperheet

 

Blogeja säästäväisyys - aiheesta löytyy vaikka Blogit.fi -palvelusta, ks. esim. aihealue 'Muut aiheet'. 

Siellä on ainakin blogit 'Hullu maksaa' , 'Omavaraisuushaaste' ja toki monta muuta hyvää blogia. Blogeja lukemalla voi peilata omia tavoitteitaan ja keinojaan kirjoittajan käyttämiin, oppia uutta, ja niin, saada myös vertaistukea.

BLOGIT.FI 

 

 

Armanin talousvalmennettavat

             Katso tästä: Arman ja matka mielenrauhaan


Tässä videosarjassa Arman ja talousvalmentajat auttavat kolmea henkilöä tarkempaan talouteen ja säästämiseen. Sarjan jaksot ovat lyhyitä ja asiat hyvin todellisia, tosi-tv stä kun kyse onkin.
Tavoitteita mietitään ja säästösuunnitelmia tehdään, kirjapitoa pidetään. Kannattaa katsoa tämäkin.Vertaisuuden ydin muuten on, että saa kokea, että ei ole yksin, vaan on muitakin. - Se tunne rauhoittaa kummasti. Tulee myös halu auttaa toista.  Ollaanhan toisiamme varten täällä maailmassa.

👍👍👍

Työväenopistossa, ks. tästä on hyödyllisiä kursseja, ihan vaikka mitä, mutta juuri niitäkin, jotka voivat auttaa omiin taloustavoitteisiin pääsemisessä.


Helsingin Työväenopistossa alkaa syyskuussa Sentin venyttämisen kurssi, jossa käydään läpi asioita tavoitteista toteutukseen, suunnitelmista käytäntöön.
Kurssi voi olla kimmoke ja alku uudelle, säästäväisemmälle elämäntavalle.

Kurssi on tarkoitettu ennen kaikkea vähävaraisille, jotka haluaisivat saada rahat riittämään paremmin.👆👆👆Kirjoitan tavoitteisiin pääsemisestä lisää myöhemmin!

(Kuvat Pixabaysta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia