sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kohti omia tavoitteita
Tavoitteet ovat elämässämme tuiki tärkeitä. Niihin kannattaa kiinnittää huomiota.Puhe oli tavoitteista ja taloustavoitteista aiemmissa blogipostauksissa Tavoitteista ja niihin pääsemisestä ja Tukea tavoitteisiin pääsemisessä. Viimemainitussa oli vinkkejä vertaistuesta ja todella, vertaistuki voi hyvin auttaa säästötavoitteisssa ja antaa iloa ja vinkkejä ja iloisia vinkkejä matkan varrella.

Kun tavoitteesi ovat lähtöisin omista arvoistasi, ne ovat sinulle sopivia. Ne voivat olla suuria tai pieniä. Rahallisesti suuria ta rahallisesti pieniä.

Tavoitteisiin pääsemistä edistää myös, jos:

  • seuraat tavoitteiden toteutumista säännöllisesti
  • palkitset itseäsi

Tarkista tavoitteitasi

 

Kun teet matkaa kohti tavoitteitasi, on tärkeää että itse matka on elämää sekin. Elämä ei odota siella tavoitteen tai taloustavoitteen täyttymishetkellä, vaan on elämää matkalla, juuri nyt.


Taloustavoitteita voi pitää yllä ja nihin voi pyrkiä kaikessa rauhassa. Kuin mitkä muutkin tavoittet, ne tarvitsevat välillä tarkistusta - onko liian rankkaa yrittää kohti tätä tavoitetta - tai -voisiko tavoitetta hiukan kasvattaa, tai pitäisikö sitä muuten tarkistaa.

Kun on selkeät suunnitelmat, missä säästää, millaisia tuloja tavoittelee, mitä lisätulonlähteitä hankkii, ja mitä tekee, on helpompaa kulkea niiden suunnitelmien mukaan.


Tavoitteiden tarkistaminen voi tapahtua säännöllisesti, vaikkapa kerran kuussa.

PENNO on oiva apuväline tavoitteidensa tarkistamiseen. Ks. aiemmat blogipostaukset aiheesta.Palkita itseään

 

Itseään kannattaa palkita jollakin lailla, silloin kun on onnistunut.

Mikä on sopiva tapa sinulle?  Onko se vaikka pullakahvit kotona tai kahvilassa, yksin tai ystävän kanssa? Voisiko se olla jokin levollinen hetki, jossa tiedostaa tilanteen, kiitollisena itselleenkin.

Voisiko muuten opetella olemaan hyvä itselleen, antamaan arvoa itselleen, kun onnistuu, mutta myös silloin kun epäonnistuu? -Yrittänyt on kummassakin tapauksessa.

Armollisuus itseään kohtaan tuottaa parempaa tulosta kuin syyttäminen ja itsekritiikki, asiassa kuin asiassa.

 Sarjassa Arman ja matka mielenrauhaan puhutaan myös itsen palkitsemisesta. Katso sarjaa tästä.Katso myös aiempia blogikirjoituksiani, mm.:


Talouden seuranta PENNON avulla

 Askeleita kohti taloudellisempaa elämäntapaa

Apua talousvaikeuksien keskellä

ENSI VIIKOLLA BLOGISSA JATKUU RUOKA-SARJA!

(Kuumailmapallokuva on Pixabaysta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia