perjantai 11. joulukuuta 2020

Ruokaostoksille kiintiö

 Ruokakauppaostoksiin voi mennä rahaa miten paljon vain. Itse rajaan ostamista tekemällä kaksi kertaa viikossa kauppalistan jonka mukaan sitten ostan ruokaa. Lista on laadittu aika tarkkaan tiettyyn hintahaarukkaan. Näin toimien menee suunnitelmien mukaan kokolailla.

Tulee kuitenkin ylimääräisiä ostoksia. Silloin pitäisi vain heti vähentää muusta, jättää kaikki ylimääräinen pois; vaikka kohdallani ylimääräinen juusto, ehkä pähkinät ja pulla pois. Tasapaino säilyy. 

Yksi keino rajata ihan selkeästi ruoka- ja päivittäinstavaroihin menevä rahamäärä on nostaa se viikon ruokabudjetin rahasumma ja käyttää vain ja ainoastaan se TAI pitää erikseen ruokatiliä, tili jonne siirtää koko kuukauden ruokabudjetti ja käyttää vain ja ainoastaan tätä.


Joulun alla kysytään itsekuria tavallista enemmän. Suklaat ja muut herkut kutsuvat niin ja pimeä aika saa kaipaamaan makeaa. Suklaahyllyt pitäisi vain sivuuttaa. Se, että on kylläinen kauppaan mennessään, auttaa hallitsemaan ylimääräisiä houkutuksia. Ja saahan yhden pienen suklaalevyn viikossa ostaa...  Onneksi tulee pian tammikuu, ja niin silloin joulusuklaita saa puoleen hintaan:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia