sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Mielensähyvittäjä

 


Eilen yhden porukan kanssa mietittiin, etänä tietenkin, miten jaksaisi näiden negatiivisten uutisten keskellä.

- Yksi tapa on, että älä kuuntele tai katsele uutisia. No sekään ei ole paras mahdollinen ratkaisu aina... Sitten voit tehdä niin että kuuntelet riittävästi, seuraat riittävästi ja osaat sitten hahmottaa asian niin että olet siihen itse jollain lailla tyytyväinen, eli siihen että olet asioista perillä.-- Somekin nielee meidän ajastamme ison osan ja tätä pandemia-asiaa riittää somessakin yllin kyllin. Somea kannattaisi jotenkin rajoittaa.

Olisiko niin, että melkein kun tekee parhaansa ja neuvoo, auttaa muitakin, niin se on riittävää. Perusasiat on silloin hyvä tietää, se riittää.

Elämä näinä aikoina voi silti olla raskasta. Niin tärkeää onkin muistaa itsemyötätunto, mielihyvälukujärjestys (lue lisää tästä postauksesta) osana tätä ja kaikenlainen armollisuus itseä kohtaan ja vähän muitakin kohtaan.

Pitää huolta perusasioista, toimia järkevästi ja antaa tunteillekin tilaa ja keskustella muiden kanssa niin paljon kuin mahdollista, hyödyntäen kaikkia käytettävissään olevia etävälineitäkin.

 Kun menettää jotakin niin hyvä jos saa jotakin tilalle. Tärkeintä että itsellä on tunne että on saanut jotakin tilalle, siitähän tulee mieli hyväksi. Mielihyvälukujärjestykseen siis kaikkea hyvää ja voimaannuttavaa!

 

Mielen hyvitys

Kaiken keskellä jos muistaa kiittää, se on sitä mielensä hyvitystä. Voi sanoa, että 'niin minä mieleni hyvitin.. kun..'

  • kiitin minua auttanutta
  • kiitin itseäni
  • kiitin, niin, vaikka tätä isänmaatamme
  •  
  •  
  •  

Niin minä tänään mieleni hyvitin, kun huomasin säätiedotuksen lupaavan aurinkoista, ensi viikolle.  Ja kun joulukaktukseni alkoi kukkia, avasi ensimmäiset kauniit valkoiset kukkansa.

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Ruvetaan mielensähyvittäjiksi. Aiheita riittää siinä kuin mielensäpahoittamisessakin. Eikä tämä mielenhyvitys ole mitään kovin kallistakaan. 


                                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia