sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Mielekkyys vs. rahallinen rikkaus

Elämän mielekkyys, elää omien arvojen mukaan, omia tunteitaankin kuunnellen. Innostuen ja ihastuen. Se on meille ihmisille isompi asia kuin raha ja omaisuus.

Onneksi näin on.

Minä en omista metsää mutta saan puuhailla metsässä, enkä peltoa mutta saan viljellä sitä. Olen näin rikas paljosta. Tiedostan sen koko ajan.

Tässä artikkelissa tutkimuksesta Raha ei tuokaan onnea.

- Esim viljelijäyhteisö Guatemalassa on huomattavan onnellinen vaikka eivät ole rahallisesti rikkaita.

🩵🩵🩵

Niin, ne oman näköiset pienetkin valinnat, ovat mielestäni merkittäviä. - Jos vaikka sitä peltotilkkua ei ole, pidät yrttitarhaa parvekkeella tai sisällä.

Lähdet jos taide kiinnostaa taidematkalle museoon, Italian sijasta. Muuten, kummasti nuo elämykset vie, irti arjesta ja olo avartuu. No netinkin  kautta nykyään pääsee niin taiteen kuin teatterin äärelle.

Jos omaa sukua ei ole, rupeat ystäväksi jollekulle yksinäiselle, vanhukselle vaikka. Teet jonkun onnelliseksi, onnellistut itsekin. 

Oikeastaan me tehdään pieniä asioita ja valintoja ihan koko ajan. Yksin, muiden kanssa, yhteisöissä. Mielekkyyttä ja onnea koetaan ja luodaan siellä ja täällä, ihan ilman rahaa.

Harva ja hekin vain harvoin pääsevät maailmanympärimatkalle.
Onni, onneksi tuleekin muualta.


Ja jos tuntuisi epätoivoiselta, istuta vielä se omenapuu, toive tai unelma ja odota että se lähtee kasvuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Omavaraisuusaatoksia

 Lue tästä juttu:  Omavaraisuus kiinnostaa Miksikähän omavaraisuus on kiehtova asia? Mihin meissä se vetoaa? Luolamiesmäisyyteenkö, turvalli...

Suosittuja postauksia