sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Järjestys tuo hallinnan tunnetta -hormonitkin hyrrää

Järjestys on tärkeä asia, kotona tavaroissa ja arkistoissa.. ja myös: raha asioissa. Eli taju siitä, mihin rahat menevät ja miten paljon rahaa on käytettävissä.

Tämän blogini aihe on sentin venytys eli mm. miten saada rahat riittämään. Yksi tärkeä asia talouden hallintaan on juuri tulojen ja menojen kirjaus, olla järjestelmällinen ja pitkäjänteinen tässä.. Tästä on aiempi blogipostauksia esim tämä: Talouden seuranta PENNON avulla.

Ja hups, tuo kirjaus tuottaa hyvää oloa. Kestävämpää kuin satunnainen (turha) heräteostos, jonka huuma haihtuu pian!

Ilahduin kun luin hyvänolonhormoneista artikkelin, Ylen sivuilta ja siellä mainittiin mukavasti näitä perusasiota tyytyväisyyteen ja levollisuuteen, tämä oman talouden kirjanpitokin oli mukana. Onhan se oman elämän kestävää kehitystä.

Lue artikkeli tästä.

Niin, dopamiini, oksitosiini ja serotoniini viihtyvät aina myös lenkeillä, jumpalla, muiden seurassa, hiljentyessä kunnolla, luovassa touminnassa. 

Luovuutta voi toteuttaa arjen sujuvoittamiseen, ja luovuutta voi herätellä.. niin, vaikka askartelemalla unelmakarttaa😁

Ks. Blogipostaus unelmakartasta.


PS. Nyt tosiaan kun päivän valoisa aika iltapäivästä lyhenee on hyvä ehtiä jo aiemmin päivällä ulos, se vähäinen valo, on aika tärkeää näinä kuukausina.

Voi tallustaa hetkeksi vaikka veden äärelle tai metsiin. 

Hetkillä on merkitys. Yhdellä yksi, toisella toinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia