torstai 17. syyskuuta 2020

Mikä on edullisin ruoka-aines?Yhtä ruokaa vain ja ainoastaan ei kannata syödä, vaan ruoan on oltava monipuolista.Juureksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, viljaa, papuja, jotkut munia, kalaa ja kanaakin.

Ruoanlaitossa on hyvä muistaa kombinaatiot, niin ruoan sulavuuden kannalta kuin ravitsemuksellisestikin.Eli ei kaalia ja papuja samalla aterialla, eikä monia hedelmiä ja vihanneksia samalla. Tai perunaa ja viljaa. 

Mitkä sitten sopivat yhteen niin sulavuuden kuin ravitsemuksellisuuden puolesta ovat pavut tai linssit sekä viljat yhdessä. Näin syntyy sopivat aminohapot ja olo on kylläinen pitkään, kylläinen muttei liian täysi.

Siksi hehkutan aina juuri linssiä. Se on helpommin sulavaa kuin pavut, ja siitä saa monelaista ruokaa.

Ja se on HALPAA!💚💜 Keiton tai padan hinnaksi tulee 0,30-0,80 senttiä, kun olet käyttänyt linssin lisäksi hieman riisiä tai hirssiä, porkkanaa ja sipulia plus mausteita. Viljasta käy myös keiton ohessa syötävä leipäpala tai kaksi.

Ja onhan se myös HYVÄÄ❤️💜

Parasta linssissä on vielä se, että siitä saa idätettyä maukkaita ituja, huom ei koske kuorittuja punaisia linssejä.Tässä blogissa linssistä:

 Linssistä on moneksi

 

Marttojen sivuilta:

Linssit
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia