sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Linssistä on moneksi

Salaatti iduilla
Linssihän se on loistava ruoka-aine. Raaka-aine moneen ruokaan, monipuolinen siis, ja ravintorikas, ei lihota kuitenkaan, maukas ja mikä vielä parasta: edullinen.

Se on mainiosti säilyvää kuivakaapissa ja siitä saa jalostettua tuoretta salaattia, ituina: idätä linssejä pari kolme päivää ja saat erittäin maukasta salaattiainesta.


Linssistä voi tehdä patoja, keittoja ja linssiä voi lisätä sämpylätaikinaan ja vaikka mihin.


Kun jääkaapissa on vähän juureksia ja vihanneksia, kaapissa linssejä ja jotakin viljaa; riisiä/hirssiä, pastaa, niin tässä sitä onkin aika paljon sitä kotivara-ainesta jo.

Linssikeitto

Kuvassa alla on GoGreen -merkkistä punaista linssiä. Samassa sarjassa löytyy myös vihreitä linssejä. Näiden pakkausten hinta on noin 1,55 euroa/pkt ja näitä löytyy hyvin  k- ja s-ryhmän kaupoista. Kuvan vihreät linssit ovat Lidlistä ja on ehkä aavistuksen verran edullisempaa kuin GoGreenillä, ero jokin kymmenkunta senttiä/pkt. Belugalinssit olen ostanut Prismasta. Nämä maksavatkin jo lähemmäs kolme euroa/pkt.
Belugalinssi sopii hyvin salaatteihin, ja se on aika riittoisaa kyllä, eli en pidä sitäkään kalliina.

Etnisissä kaupoissa linssejä myydään kilohinnalla suurista säkeistä. Tulee hieman edullisemmaksi, ero ei taida olla kovin suuri kuitenkaan.

Linssit huuhdellaan hyvin ja sitten keitellään väljässä suolalla maustetussa vedessä; punaisia kymmenisen minuuttia, vihreitä puolisen tuntia, belugalinssejä vajaa puoli tuntia.

Idätettäväksi sopii ennen kaikkea vihreä linssi. Sekin huuhdellaan ensin, liotetaan lasipurkissa yön yli, ja seuraavana päivänä kaadetaan vesi purkista pois, huuhdellaan kertaalleen ja pian alkaa pieniä ituja muodostua. Idut huuhdellaan aamuin illoin ja parhaita idut ovat tuossa kolmantena päivänä idätyksen aloituksesta.

 Punainen kuorittu ei muuten sovi ollenkaan idätettäväksi. Kuorimattomat toki sopivat.Kolmenlaisia linssejä


Linkkaan tähän viimeistä murua myöten -blogiin, sieltä löytyy hyviä linssireseptejä.

Eikä unohdeta käyttää myös papuja, kikherneitä ja herneitä, edullista ja terveellistä, ja säilyy hyvin osana kotivaraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia