torstai 16. huhtikuuta 2020

Joustavuus on hyvästä

Mitä paremmin selviydyt muutoksista, sitä parempi sinulle. Muutoksia tulee, vaikket haluaisi.
Joten; joustavuutta on hyvä opetella. Ja koskaan ei ole liian myöhäistä.Entä jos menettää työpaikkansa? Millaisia selviytymisen taitoja se kysyykään. Monia. Menot on heti supistettava minimiin, ja avustushakemusta opeteltava täyttämään. Avun hakeminen on tosin laji, mikä ei ole helppoa. Itsemyötätuntoisesti voi ajatella ja lohduttautua silläkin, että vertaisia on paljon.
Tilanne haastaa muutoksiin, eikä aina ainakaan aluksi, mitenkään kivoihin.

Asioita ei aina haluaisi katsoa, miten ne on. Hyviä on toki mukava katsoa. Huonoja, menetyksiä, epäonnistumisia, huolettavaa tilannetta taas ei halua edes tiedostaa, katsoa. Loppuviimeksi kaikki on kuitenkin katsottava. Ja mietittävä, miten tästä eteenpäin.


Melkein aina joutuu elämään sitä hetkeä mitä elää, ja tehdä voitavansa siinä. Kun tekee päivän aikana mitä päivän aikana ehtii ja jaksaa, se riittää.Näin voisi ajatella, ja lopettaa itsensä syyttämisen ja moittimisen, kehua sen sijaan. Itsen kehuminen antaa voimaa sen sijaan että veisi sitä. Näin jaksaa tehdä paremmin, uusia siirtoja, toimia hieman eri tavalla, opetella uusia asioita. Olla joustavampi. Taipua muttei taittua.


Nyt on muuten parhainta lintubongailun aikaa. Viherpeukalo taas tekee kevätkylvöjä ruukkuihin, yrittienkerääjä tekee löytöjä luonnosta.  Kaikki ihania asioita ja onnellinen hän joka näitä kaikkia taitaa..

Kevät haastaa - aina - myös kivoihin asioihin. Jos ei muuta kuin kävellä ja katsella, ottaa valokuvia kännykameralla. Kuvata tämän hetken maisemaansa, huomenna se nimittäin on jo toinen.

Ja  kevättä ei ole peruttu vieläkään, eikä siirretty tahi kielletty.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia