maanantai 17. lokakuuta 2022

Onnellisuus riippuu rahasta?

No niin riippuuko se onnellisuus siitä kuinka paljon rahaa on käytettävissä?

Kyllähän se vähän siitäkin riippuu. Nimittäin meillä on niitä perustarpeita; katto pään päällä pitäisi olla, vaatteita ja ruokaa. Ja näidenkin jälkeen on vielä tarpeita; sitä haluaa kotiinsa jotain kaunista tai sitä haluaa harrastaa jne. Myös pahan päivän varalle on hyvä olla jotakin pientä säästössä eli pelivaraa siinä taloudessa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan se kipuraja menee tuhannessa eurossa. Eli kun asumisen ja lainojen lyhennysten jälkeen jää 1000 euroa kuussa käteen, on se sopiva summa jossa ei rahaa tarvitse kaiken aikaa ajatella. Jos tuo summa alittuu, on huolta rahasta ja se vaikuttaa mielialaan ja tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen.

Ehkä tämä summa kuitenkin vaihtelee myös ihmisten välillä. Mutta kun ajattelee tarkemmin niin onhan se niin että jos 1000€ jää käteen niin siitä kyllä voi ajatella säästävänsäkin jotakin kuukausittain ja tämähän varsin luo turvallisuudentunnetta ja sitä kautta onnellisuutta.

🍳🍳🍳

No kuinkahan paljon ihmisiä sitten jää tämän tulorajan alapuolelle? Onhan se iso osa suomalaisista.

Aina vaan tulee mieleen että onhan tämä aika kulutuskeskeistä tämä elämämme. Kyllä aina enemmän sitä voisi tehdä itse tai lainata, yhteiskäyttää tavaroita, kuin että ostaa valmista. Kulutuskeskeisyyteenkin kasvettiin, nyt siitä pitäisi kasvaa ulos ja se ei olekaan niin helppoa.

🥕🥕🥕

Kun teen itse kasvatetuista juureksista ja kaupan tarjousraaka-aineista kattilallisen keittoa, tunnen kyllä onnellisuutta.

Tai kun olen saanut vähätkin rahat riittämään aika paljoon, tunnen onnellisuutta.

Kun saan kuukaudessa säästöön vaikka vähänkin, se lisää hallinnan tunnetta.

Mutta loppuviimeksi mikä tekee onnelliseksi ainakin minut, on luonto ja muut ihmiset. Että on olemassa ihmisiä elämässäni, etten joudu elämään täysin yksin, on mielestäni kaikkein tärkeintä.


Lue tästä Ylen artikkeli DiakAMK n tekemästä tutkimuksesta.


Mikä sinut tekee onnelliseksi tänään?2 kommenttia:

 1. No vaikkapa että voitin jälleen ilmaisia aikakauslehtiä sanaristikosta, ja että novellini lähti matkaan kirjoituskilpailuun. Siellä en tavoittele sijoittumista vaan itse suoritus tekee ihan pikkuisen onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Kuulostaa mukavalta, molemmat. Ja tekee hyvää myös aivoille niin sanaristikot kuin kirjoittaminenkin!

   Onnea kirjoituskilpailuun! 💜

   Poista

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia