sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Hintojen nousu eriarvoistaa

Kotivara - onko varaa?

Hyvä olisi tuota kotivaraakin olla. Ruokaa; kuivamuonaa ja säilykkeitä. Pullovettä. Paristoja, varavirtalähde, retkikeitin, lämpimiä peittoja ym. 

Mistä köyhä ne nyt hankkii? Jos on ollut syystä ja toisesta työmarkkinatuella/ toimeentulotuella useamman vuoden, ei säästöjä vaan ole. Rahat menevät päivittäiseen elämiseen.

Eli ei mistään. On järkyttävä totuus.


Hinnat vain nousevat

Lue hs n pääkirjoitus, jossa käsitellään hintojen nousua ja ketkä siitä eniten kärsivät tästäVuoden lopussa ruoan hinta nousee erityisen paljon ja jatkuu ensi vuonnakin joskin hitaammin. 

Meinaan hamstrata sitä ennen ainakin pastaa, riisiä ja tonnikalaa, kauraryynejä, jauhoja, öljyä ja kahvia. Hissun kissun viikko viikolta. Myönnän, aloitin jo.

Onneksi tykkään kaalista. Kaali on minusta kohtalaisen hintaista, toivottavasti on edelleen, ja siitä saa sekä salaatteja että monenlaisia ruokia. Omasta takaa on myös itse kasvatettua lehtikaalia pakastettuna. 

Tarjousperunat ja omat maa-artisokat ja muut juurekset säilyvät vielä mukavasti parvekkeella, jonne ei pakkanen vielä ole yltänyt. Kohta siirrän ne kylmälaukkuihin jossa ne vielä säilyvät sopivasti pienten pakkastenkin alettua koska ne nyt sitten alkavatkaan, täällä eteläisessä Suomessa.


Kiitollisuutta?

Jossakin oli että kiitollisuutta ei tarvitse tuntea siitä että jollakin on vielä huonommin asiat, vaikkapa sodan jaloista pakenevilla ihmisillä. 

No mutta voihan siitä tuntea kiitollisuutta.. eli että ei itse ole sodan jaloissa. On myös itsemyötätuntoista kokea yhteyttä muiden ihmisten kanssa. Kärsimyskin on joskus yhteinen.


😔😢😃


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mielen kotivara

  Kuulin tänään ensimmäistä kertaa tällaisen käsitteen kuin mielen kotivara. Ja ensimmäisiä ajatuksia mitä siitä tuli minulle mieleen oli et...

Suosittuja postauksia