perjantai 13. elokuuta 2021

Hilloa!


Poimin jonkin verran marjoja pensaista ja niinpä piti niitä alkaa myös säilöä. Päätin tehdä hilloja. No purkkeja ei ollut kotona tarpeeksi..

Kirpputorille en nyt suunnannut, kun ei ollut aikaa, vaan kauppaan. - Kas vain, säilykepurkit maksoivat 1,90 euroa/kpl. Aika paljon.

- Entäpä valmiit hillosäilykkeet, joista voisi saada purkin käyttöön? Noin 30 centtiä kalliimpia kuin tyhjät purkit! Hmm.

Ostin kumpiakin, sainpa tällä syyllä myös herkkuani appelsiinihilloa tyhjennettäväksi (- joskus on syytä herkutella).

Purkit sitten pesuun ja uunissa kuumennettavaksi. Kannet myös keitetään kattilassa. Ja näin ei vieraita pöpöjä hilloon pääse.Tämä sentinvenyttäjä teki nyt näin, ei nyt parhaalla mahdollisella tavalla mutta tekipä kuitenkin. Purkkeja käytän ainakin osaa niistä, useampaan kertaan.

Nyt on itsetehtyä hilloa monia kauniita purkkeja, lahjaksikin annettavaksi. Eikä nyt niin kauheasti maksanut - noin reilut 10 euroa kun lasken hillosokerin mukaan.

Mitä tästä kuitenkin opimme: aloita riittävän ajoissa valmistelu kun alat säilömään, tyhjiä purkkejakin on monella varastoissaan, kunhan vain kysyy:) Ja kirpputoreilla tietenkin myös.


Ukkonen myräjää, tähän säähän sopii paahtoleipä kera hillojen sekä kupillinen hyvää tuoretta Lidlin hintalaatusuhde-palkittua kahvia:) On muuten ihan ok kahvia tosiaan. Bellaroom Hieno Mokka.Parasta viikonloppua!Kun tarvitset hillo-ohjeita, Marttojen sivuilta löytyvät parhaat.

(kuva Pixabaysta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia