lauantai 15. toukokuuta 2021

Huoli pois

Olin miettinyt, miten saada rahat riittämään, ja vaikka ne sitten riittivät koko ajan, olin silti huolissani.

Sitten tajusin, että huoli johtui muusta kuin rahan riittämisestä.


Luettelin paperille, mihin kaikkeen rahat ovat nyt riittäneet, ja miten kaikkea tarvitsemaani on ollut, pääsin kiitollisuudentunteeseen tästä asiasta.

Siitä myös kiitollinen, että materiariippuvuuteni oli ollut jo pitkään jokseenkin tiessään. Tilalle oli tullut vapaampi olo.

Se, mikä huolta aiheutti oli muuta. Ja on aika paneutua siihen. 

...

Me helpolla paetaan sitä mitä pitäisi kohdata. Ja ollaankin huolissamme jostakin muusta, kiinnitymme johonkin joka on toki tärkeää muttei kaikkein tärkeintä, siis vaikka mahdollisiman monipuoliseen ruokaan, jopa ns terveysvaikutteiseen ruokaan ja mitä siihen liittyy, tai sellaiseen materiaan jota oikeasti emme tarvitse.

...

Tästä on aikaa, kun istuin kerran junassa, ja viereisellä penkkirivillä istui pieni lapsi, vähän turhan lihava oikeasti, n kolmevuotias, pyysi vähän väliä pipsiä isältään. Isä antoi sipsiä aina kun lapsi pyysi, tehden omia asioitaan ja juttelematta lapselle mitään, katsomatta edes tähän.

Lapsi söi ja söi, ja pyysi aina lisää ja sai. Jotenkin siinä tuntui että lapsen turva ja lohtu kiinnittyi vähän väärään asiaan. Ja näkyi jo lapsen kehossakin.

Ketään tuomitsematta, tää tuli mieleen.. kun mietin addiktioita.

Me tarvitaan niin paljon enemmän kuin vain ruokaa. Tai tavaraa ympärille. Jokainen tarvii sen tietyn määrän, lisä ei hyödytä..

Jos puute on muusta, esim. ruoka ei sitä koskaan korvaa.

Rahojen riittävyys on tietenkin meille monelle suuri huolenaihe. Jos on asunto, vaatteita ja jokapäiväinen ruoka, pysyy kuitenkin elossa, ja sehän on aika tärkeä asia jo se.


 Keitto, joka tekee kiitollisen olon:

 😯🙄😊

Perunoita

Porkkanaa

Sipulia (oman maan)

 Valkosipulia (oman maan)

ketsuppipullon loppu

kasvisliemikuution loppu

sinapin loppu

loput vihreät linssit ja kikherneet

Haudutetaan rakkaudella. Syödään ruisleivän kanssa, minkä päälle sipaistu margariinipaketin jämät.

Jälkiruoaksi kahvia höysteenään kauramaitoa.

ja

 Pakastinlokerosta loput jäätelöt.

...


Lähen villiyrttiretkelle kunhan kokoukset on ohi.


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin tärkeä huomio, tuo huoliasia! Koko aikainen huolissaan olo tekee elämisen rankemmaksi kuin jonkin yksittäisen asian puuttuminen. Aloittelenpa sitten kiitollisuuslistausta 💚

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Miten vaikuttaa omaan mieleensä

  Kun tulee satutetuksi. Sitä kiertää ja on kipeää. 😖😈 Ensiapua tarvitaan: Hengittele. Koita päästä pois mykkyräisestä asennosta, jos huom...

Suosittuja postauksia