perjantai 16. huhtikuuta 2021

Sämpylöitä aamiaiseksi

Kun tekee jo illalla taikinan, niin aamulla kelpaa paistaa hyvät sämpylät aamiais- tai brunssipöytään.


YÖN YLI SÄMPYLÄT (Huom. taikina tehdään kylmänä ja vain sekoittaen)


n. 5dl vettä

2 rkl hunajaa

0,5 dl öljyä

4 dl puurohiutaleita

4 dl mysliä, rusinoita, siemeniä, porkkanaraastetta valinnan mukaan (oma suosikkini on 2 dl mantelilastuja ja 2 dl rusinoita)

4 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa


Sekoita hunaja noin 1 dl lämmintä vettä ja anna jäähtyä. Lisää loput vedet kylmänä ja öljy. Veden määrä riippuu käyttämistäsi puurohiutaleista, vaan sitä on helppo lisätä myöhemmin.

Lisää puurohiutaleet, mysli/rusinat/tmv. sekä venhäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. (Ja tosiaan vaikka paketissa sanotaan lämmin vesi niin tämä ohje tehdään kylmään.)

Sekoita taikina tasaiseksi, lopputulos näyttää löysältä puurolta, mitä jämäkämpää se on sitä paremmin sämpylät pysyvät muodossaan, vaan maistuvia ovat vaikka hieman levinneinäkin. Tarvittaessa lisää hieman vettä. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä jääkaapissa yön yli. 

Aamulla nostele taikinasta kekoja pellille ja paista 225 asteessa noin 15-20 min. kauniin kullanruskeiksi ja nauti.

 


 


  Kiitos Helille Turkuun tästä hyvästä ohjeesta!


Sämpylän ja voileipien päälle sopivat hyvin vaikka lehtikaalinversot.

Ohessa Microgreen -satoa, lajikkeesta Red Russian, viinirypälerasiassa kasvatettua.

Tätä voi kasvattaa ympäri vuoden, ikkunalaudalla, kesällä avomaallakin.

Tätä lajia ei siis kasvateta suureksi lehtikaaliksi.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia