sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Maksuhäiriöitä ja eriarvoistumista

Suuret tuloerot ylipäänsä johtavat eriarvoistumiseen. Siitä ei seuraa koskaan mitään hyvää. Ilmapiiri kovenee. Pelko, kaikkien, lisääntyy.  Hyväosaiset ovat omissa kuplissaan, 'minun ei tarvitse välittää kuin heistä, kenet itse tarkkaan valitsen', 'ja kunhan huolehdin omista asioistani' eli muista ei tarvitse välittää pätkääkään, paitsi ehkä jouluna heltymyksessään tipauttaa ropo Pelastusarmeijan pataan.

Huono-osaiset ovat omissa, usein myös yksinäisissä, lokeroisaan. Lokeroituina, tilastoituina, hiljennettyinä, nöyryytettyinäkin.

Luottotietojen menetys, monista eri syistä, voi johta tuohon huono-osaisuuteen, monin eri tavoin.  Maksuhäiriöt eivät onneksi kasvaneet niin paljon kuin ennakoitiin, kuluneena vuonna.

Maksuhäiriömerkinnän saanut ei saa asuntoa, ei saa työtäkään, niin helpolla ainakaan  Ilman rahaa kaikki on äärettömän vaikeaa. Siihen päälle sairaus, joka tarvitsisi hoitoa. Jos ihminen on kiltti, arka ja vähän avutonkin, ei hän tohdi eikä uskalla mennä mitään pyytämäänkään, koska on tullut kaltoinkohdelluksi jo aiemmin. 

Kuinka moni kuolee turhaan?

Suomi on kaunis ja hyvä maa, mutta Suomi on kova maa. Onko se?


Lue myös: Kasvaako Suomessa eriarvoisuus todella?

Lue myös: Yhteivastuukeräys auttaa tänä vuonna..

 Takuusäätiön sivuille

 

Hyvää ystävänpäivää tasa-arvoisesti kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Mitä ottaisit mukaasi?

  Kotivarautumisesta löytyy aika tuhti artikkeli tässä:  Mikä on tärkeintä kotivarassa? Tässä toinen:   Varautumisesta ja valmistautumisesta...

Suosittuja postauksia