torstai 13. elokuuta 2020

Kasvomaskit, hinnat ja halvemmat vaihtoehdot

 

Alkaa olla suositeltavaa käyttää kasvomaskia julkisissa liikennevälineissä ja muutenkin paikoissa joissa tungosta.

Jaa-a, mitenkäköhän paljon kasvomaskeihin sitten pystyy satsaamaan?!

Maski kestää tunnin verran, sitten se on vaihdettava. Bussimatkoilla meno-paluu, kaksi maskia tarvitaan. Hinta yhteensä 2 euroa. Jos 20 päivänä kuussa kulkee bussissa, kustantaa se sitten noin 40 euroa.

Lisäksi ruuhkaiset marketit tai muut ihmispaljoudet, maskia tarvitaan. Niin helpolla menee yli 50 euron kuukaudessa.

Maskikustannukset ovat kaikkein vähävaraisimmille aikas iso menoerä.

Voi pakanan pakana... No työttömän ei välttämättä tarvitse kulkea bussissa joka arkipäivä ja muutenkin voi pysyä tungoksista kaukana.  Pienipalkkainen työläinen taas joutuu. Puhumattakaan jos työssä käyttää maskia, silloinhan maskikulut vasta kasvavatkin.

Kyllä tämä huolestuttaa ja paljon varmaan monia.

Kunpa esim. ruokajakeluissa jaettaisiin maskeja jotakin työttömyys-, toimeentulotuki- tmv. näyttöä vastaan. Tämä voisi olla hyödyllistä aivan kaikille.


👀👀👀


Ostin tuossa kesäkuussa Lidlistä maskeja, noin 15 euroa kustansi yhteensä 20 maskia. Nämä maskit olivat silloin sesonkituotteena.

Nyt ostin k- kaupasta 15 kpl hintaan 15,90.  Bussimatkoilla näitä nyt käytän.

 

 Itse ommellen

Jos itse ompelee kankaisia maskeja, siinä todella säästää.

Sain äskettäin tällaiset vinkit: Tee itse maski eurokankaan materiaaleilla ja ohjeilla, ks. alla. Tai sitten osta eurokankaan valmiit kankaiset maskit hintaan alkaen 4,90/kpl.


 

Ohessa kuvassa vielä ystävän tekemä kangasmaski omalla kaavalla. Hän käytti ylijäämäkankaitaan ja esim. nyöreihin käytti vanhoista t paidoista leikattuja suikaleita. Kuvan malli on erittäin istuva.

 

Kasvomaskin käyttö on nyt kohteliaisuutta kanssailmisiä kohtaan. Maskilla voi osoittaa välittävänsä. Samalla ehkäisee paitsi mahdollista pahempaa virusta myös vähäisempiäkin nuhapöpöjä leviämästä.


JK. Tänään 13.8 saatiin suositus kasvomaskin käytöstä julkisessa liikenteessä ja muualla, missä turvavälejä ei voi pitää.

Kunnat huolehtivat maskien jakamisesta vähävaraisille.

Hallitus antoi tänään suosituksen myös etätöistä pahemmilla epidemia-alueilla kuten Uudellamaalla.


Lue lisää maskeista:

Kuinka paljon kasvomaskit voivat tulla maksamaan

Käytä kasvomaskia oikein 

Vastauksia maskikysymyksiin2 kommenttia:

  1. Kiva kun maskini pääsi kuvaan :) Nyt luovuutta peliin. Itse tehden soveltuvia kankaita saa vaikka kuluneiden lakanoiden reunoista. Puuvillaisia vaatteita löytää eurolla kirpputoreilta. Kangas on hyvä olla tiivistä, mutta ohutta. Mielellään ei neulosta. Koeta puhaltaa kankaan läpi, henki pitää kulkea, muttei liian heppoisesti. Tällaisia vinkkejä olen lukenut ja monta mallia jo kokeillut ja kehitellyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Juuri näin.😍

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Sentin venyttäminen taitolajina

Kun miettii, että pitäisi alkaa säästäväisemmäksi, kuluttaa vähemmän ja saada rahat riittämään paremmin, saattaa tulla ensimmäiseksi mielee...

Suosittuja postauksia