sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Vilkaisehan vihanneksia

Kyllä kantsii valita ostospaikkansa: Malmilla on vihanneskoju, jossa myydään tukusta hankittuja muille kelpaamattomia tuotteita ja paljon halvemmalla. Sieltä ostettiin tarvikkeita viime keskivikonkin kokkaukseen.

Oheinen omenapussi noin kaksi kiloa, hinta 1,50 euroa. Kassillinen vihanneksia; kaksi salaattikerää, moniväriporkkanoita, sipuleita, talvikurpitsa plus nuo omenat sisältyen, hinta 6 euroa. - Ovat kypsää ja käyttökelpoista tavaraa, mutta eivät säily enää ihan kauhean pitkään. Heti valmistettuna priimaa.


Torit noin yleensä ottaen eivät kyllä ole niitä halvimpia ostospaikkoja, paitsi ehkä myyntiajan lähestyessä loppuaan. Riippuu myös paikasta.

Värikkäitä juureksia kannattaa nyt kyllä syödä; porkkanakilosta saa monta raastetta ja on hyvää. Porkkana käy keittoihin, patoihin, laatikoihin, lisukkeeksi.
Salaattikerä on salaateista edullisin, siitä tulee monen monta runsasta salaattiannosta. Näillä kun täyttää mahansa, ei liho.

Nämä omenat oli tosi hyvänmakuisia.

Satokausikalenterista löytää aina kauden vihannekset ja tietoa niistä, tavallisten kalenteritietojen lisäksi. Kalenteri maksaa n 20 euroa.
Samoja tietoja löytyy kaupoista, kauppojen omissa redeptilehtisissä.

Asiat järjestykseen, vihannekset jääkaappiin ja lautaselle. Terveys ja hyvä olo kylkiäisenä. Jeah.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia