sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Tarjousten perässä ja ostovoimani vain vähenee


K -kaupan Juhla Mokka maksaa 6,69 paketti.

Prismassa 6,49 paketilta.

Nyt Lidlin tarjouksessa kahdet puolen kilon paketit 9 eurolla. Vielä tänään 5.6.

Tuo Hieno Mokka Lidlissä muuten lienee samaa kahvia kuin Juhla Mokka? Maksaa aina alle vitosen paketilta..

👛👛👛

Tänään mietin tätä nipistelyä ja vatsan kipristelyä. Liittyykö ne toisiinsa? Liittyy varmaan. Olen ollut stressaantunut rahanmenoista. Kun pitää nipistellä ja nuukailla, aina vain.

Haluan kalaa! Ja kirjolohi on noussut ihan hirveästi.  Kuinka ollakaan, rupesinkin sitten penkomaan pakastinta, mitä siellä olisi. Ja oho löytyi paketti ahvenfileitä, saatuja, tästä ihan lähirannikolta pyydettyjä. Voi miten ne maistui hyvältä. Sainpa kalaa siis kuitenkin.

Mutta ei vain ruoka, tarvii kengät, tarvii päästä kampaajalle. Niin, sitten nipistetään taas, mistäpä muusta kuin ruoasta. 

Ostovoimani on vähentynyt. Teen työtä ja saan palkkaakin, kuitenkaan ei näy oikeastaan missään, kuin siinä että lasken mihin riittää mihin riittää..

Nipsis napsis vain jälleen.

No kyllä ruokaa on silti ollut riittävästi, kunhan valitsen mitä syön!

Osui käsiin tämä artikkeli erilaisista tilanteista missä ihmiset ovat. Ja että sitä ostovoimaa ei osalla ihmisistä juuri ole. Toimeentulotukea saavat jäävät hyvin helpolla pysyvään köyhyysloukkuun, säästääkään kun ei voi.

https://voima.fi/artikkeli/2022/suomalainen-perusturva-ei-mahdollista-kohtuullista-minimikulutusta-sanoo-pauli-rautiainen/

Kannattaa lukea tuo juttu.

Tässä jutussa hintojen noususta ja ostovoimalaskuri:

 https://www.aamulehti.fi/omaraha/art-2000008861565.html


Salaatti kasvaa maassa, retiisit ja porkkanat.. raparperiä riittää. Sateet takaavat marjasadon. Ehkä tulee villi sienikesä ja -syksy. Niistä ei nipistellä, minä en nipistele enkä pihistele, maan ja metsän satoa riittää kummasti muillekin aina.


🦋🐝🐌2 kommenttia:

  1. Kampaajalle kannattaa mennä ammattikoululle jossa hinta on murto-osa normaalin kampaajan hinnoista. Torilta jos viitsii, voi hakea tuoreita vihanneksia, marjoja, hedelmiä. Mutta joo, kunhan viitsii vertailla hintoja ja juosta monissa kauppoissa niin säästää ja tehdä useamman satsin kerrallaan jääkaappiin/pakkaseen.

    VastaaPoista
  2. Hei shayla76! Kiitos kun kommentoit! Kyllä, kampaamokoulussa on n 20 prosenttia halvempaa ja kampaamoamiksessa naapurikaupungissani jopa 65 prosenttia..

    Kun valitsee kokonaisedullisimman ruokakaupan niin tarjousten perässä eri kaupoissa ei niin tarvitse juosta.. listan mukaan, itse valmistaen, säästö on tosiaan suuri.

    Tori ehkä sulkemisen aikoihin voi olla hyvä paikka saada jämiä vähällä rahalla.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Puut ja pensaat kukkivat mutta katso myös maahan

Nyt kukkii puut ja pensaat. Mustikka on kukassa sekin. Toivotaan hyvää satoa kaikelle. Sitä odotellessa katse maahan: villiyrtit ovat parhai...

Suosittuja postauksia