lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kevät toi, kevät toi

Villiyrtit.. Ja kuusenkerkkiä.  Kuusenkerkästä löytyy asiaa tässä.

Nokkosetkin muuten ovat paikoitellen jo suuria. Voikukkaa vähän sitäkin jo pukkaa, samoin vuohenputkea. Hyviä yrttejä, kannattaa käyttää vaikka sitten vain mausteeksi ruokiin. Energiaa ja elinvoimaa ilmaiseksi suoraan luonnon tarjottimelta.
Tässä tarjottimella kasvaa näitä pikku taimiani, nämä ovat nyt parvekevilvoittelullaan. Eli karaistumassa ulkoilmaan. Vähitellen; 10 min, puoli tuntia, puoli päivää:) Vien satsi kerrallaan.

-Paljonko tulee säästöä, kun kasvattaa siemenestä kukat ja vihannekset vuokrapellossa? Paljon toki, työlle kun ei tässä lasketa arvoa:) Yksi kesä laskeskelin, että säästöä tuli noin 400 euroa siihen nähden jos olisin ostanut kaupasta. Kukat jos laskee, niin enemmänkin (Enkä kehäkukka- ja samettiruusukimppuja kaupoista saisikaan.)

Eihän se niin paljoa ole, rahassa laskettuna, mutta on kuitenkin harrastus jossa tuotto ylittää kustannukset.


🌱🌱🌱


Vaikka on ollut kylmää, niin luonto ei kyllä enää pysähdy, ei. Maahan syksyllä istutetut valkosipulit sojottavat kymmensenttisillä varsilla, raparperi niinikään. Vaikka lumihuntu -maan sulamisen jälkeen- käynyt parikin kertaa yllään. 

Puiden silmut ovat muuten nyt kauneimmillaan, ainakin minun mielestäni, helminä ne hohtavat kuin olisi puut koristeltuina tähän kevään juhlaan.


Kuva keskiviikolta


🎈
🎃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Omavaraisuusaatoksia

 Lue tästä juttu:  Omavaraisuus kiinnostaa Miksikähän omavaraisuus on kiehtova asia? Mihin meissä se vetoaa? Luolamiesmäisyyteenkö, turvalli...

Suosittuja postauksia