sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kauppakäynti ja turvallisuus

Nyt on riskiryhmillä ja vanhuksilla pientä ja isompaa haastetta kauppakäyntien suhteen.
Miten oikein menetellä, että mielenrauha säilyisi ja oikeasti minimoisi riskin saada tautitartunta?

Minulla on tämä mielikauppani sentin venyttämisen syistäkin: Lidl. Ja totesinpa että se on viruksenvälttelijällekin aika hyvä kauppa:)

Ensinnäkin: käytävät ovat leveät. Mahtuu hyvin ohittamaan. Voi myös suunnata aina rauhallisempaan osaan kaupasta, suuressa osassa kauppaa kun ei myöskään ole korkeita hyllykköjä vaan on avaraa.

Kauppa-aikoja löytyy hiljaisempia sekä aamusta että illasta, riippuu minä päivänä kaupassa käy. Esim. lauantain alkuilta on yksi ihan loistava aika ollut ainakin minun lähi-Lidlissäni.

Kassoilla, kuten muissakin kaupoissa on nykyään pleksit kassan edessä. Se hyvä. Mikä parasta, voi maksaa hihnan loppupäässäkin, kun maksupäätteessä on pitkä varsi. Kahden metrin turvaväli kassaan toteutuu hyvin ja usein muihinkin asiakkaisiin.

Kaupassa asiointi on nopeaa, varmaan siksikin, itselläni, kun tunnen tarkkaan mistä mikäkin tuote löytyy. - Paha vain, kun on vaihtuvia sesonkeja, tulee katseltua mitä milloinkin löytyy, onko sitä esim. havittelemaani mattoa jälleen saatavilla... tai puutarhatarvikkeita:)   Nyt on ainakin siemeniä ja ovat aikas edullisia. Puutarhahanskaojakin oli viimeksi, juuri kun niitä tarvitsinkin.

Käy nyt missä vain, niin lista on hyvä olla, ja etukäteen mietittynä ostosten määrät ja vaihtoehtoiset tuotteet yms.

Aivan olennaista on, ettei kukaan yski toisia päin. En viime aikoina omilla kauppakäynneilläni ole tällaista enää huomannutkaan. Turvaväliä eivät kaikki ole sisäistäneet mutta aina voi itse sitten sitä pitää.

-- Tämä(kään) blogipostaus ei muuten ole mainos, ovat omia kokemuksiani vain.




Kävi sitten missä kaupassa hyvänsä, kun suunnitelmallisesti ja kiireeettömästi, mutta kuitenkin ripeästi ostokset tekee ja kotona kädet hyvin pesee jälleen, eiköhän silloin ole tehnyt mitä nyt voi.

Niin, kädet voisi kyllä olla puhtaat myös kun kauppaan menee ja voihan käyttää ostoksia tehdessään vaikka juuri niitä puutarhahanskoja. Maksaessa voi hyödyntää ennen kaikkea lähimaksua, niin ei maksaessaan tarvitse koskea mihinkään kuin omaan korttiinsa.

Tässä vielä HUS toiminnanjohtaja Juha Tuomisen ohjeet kauppakäyntiin:


Ollaan varovaisia ja vältetään viruksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti