torstai 5. syyskuuta 2019

Muovipussien kierrätyksestä - säästä luontoa ja senttejä



Vieraskynä kirjoittaa:

Kaikkihan jo tietävät, jos tulee käytettyä muovikasseja, niitä pitää käyttää ostoskassina niin kauan kuin kestävät ja lopuksi roskapussina. Sitä varten omat muovikassit kannattaa ottaa mukaan ostoksille mentäessä.

Ja kun niitä muovipusseja kulkeutuu kotiin joka tapauksessa, niin käytä nekin uudelleen ennen roskiin laittoa. Jokaisella uudelleen käyttö-kerralla saat säästettyä yhden muovipussin hinnan ja raaka-aineet.

Kaupan hedelmäpussit ja esim leipäpussit voi pestä ja kuivattaa ja käyttää taas kuten uudet pussit.

Yksi missä paljon tarvitsee muovipusseja on palstaviljely. Muovipusseilla voi hyvin kuljettaa satoa kotiin ja taas pestä mullat pois seuraavaa kuljetusta varten.

Muutaman kierrätyskerran jälkeen muovipussit voi lopuksi käyttää roskapusseina tai koirankakkapusseina.
Leipäpussit ovat sen verran paksua muovia, että ne kestävät roskapusseina. Pienessä taloudessa ne riittävät muutamaksi päiväksi; kuten muillakin riippuen roskienlajittelusysteemistä.

Kierrätettävät muovit, pullot ja tölkit ym metallit kerään talous- ja wc-paperipusseihin, jotka ovat riittävän vahvoja tähän käyttöön. Muitakin isoja ostoksien mukana tulleita vaikka läpinäkyviä pusseja voi käyttää. Ja taas säästyi yhden muovikassin hinta.

Wc-paperien pussi sopii myös wc:n roskiksen pussiksi. 8 rullan pussi on ainakin minulla roskiksen kokoinen.

Ja kaikki vanhemmat ihmiset tietävät, kuinka muovikasseja, maitopusseja  ja kahvipusseja käytettiin käsityömateriaaleina. Niistä leikattiin suikaleita ja solmittiin nukkamattoja veskiin, virkattiin pyöreitä muovimattoja kosteisiin tiloihin tai pujoteltiin korityönä pöytätabletteja, kasseja ja koreja.

Tässä joitakin askartelu- ja virkkausohjeita:

Muovipussivirkkausta
Muovipussien sulatuksesta


Ritva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti